Kino Vrhnika: LEDENA BABICA 

sreda, 27.12.2017 ob 19:00

drama

 

režija Bohdan Sláma, scenarij Bohdan Sláma, fotografija Diviš Marek, montaža Jan Daňhel, produkcija Pavel Strnad, Petr Oukropec, igrajo Zuzana Kronerová, Pavel Nový, Daniel Vízek, Václav Neužil, Tatiana Vilhelmová, Petra Špalková, Marek Daniel, distribucija v Sloveniji FIVIA – Vojnik

 

festivali, nagrade Najboljši scenarij v sekciji mednarodnih igranih celovečernih filmov – Tribeca. Sydney. Karlovi Vari.


zgodba
Ovdovela 67-letnica Hana je življenje posvetila svojima sinovoma in njunima družinama. V stari, razpadajoči vili jim vsak konec tedna pripravi idilično kosilo, kar ji nehvaležna sinova izdatno poplačata z neprijaznimi besedami. Nekega dne pa Hana med sprehodom ob Vltavi iz ledeno mrzle vode reši utapljajočega se moškega. Brona, ki s kokoško prebiva v predelanem avtobusu, jo vpelje v skupnost zimskih plavalcev. In Hanino življenje, poprej odrinjeno na stranski tir, se začne počasi prebujati.

Bohdan Sláma (Sreča, Podeželski učitelj) je posnel toplo in tankočutno komično dramo o ljubezni v jeseni življenja, ki nas opomni, da za drugo priložnost ni nikoli prepozno.

 

Cena vstopnice: 4 €. Nakup vstopnic je možen v TIC Vrhnika, na portalu mojekarte.si in pol ure pred predstavo na blagajni Cankarjevega doma Vrhnika. Več informacij na Kino Vrhnika.